WordPress platform

A WordPress platform a világ egyik legnépszerűbb honlap motorja, amely kinőtte a “csak blog motor” korszakát az új WordPress 3.0 verzióval, így lett az egyik legkönnyebben kezelhető professzionális tartalomkezelő rendszer, amellyel szinte bármilyen honlap és weboldal megoldható.

A WordPress platform egy olyan weboldal üzemeltető rendszer, amellyel könnyedén szerkesztheted az oldalad tartalmát, menüszerkezetét, kinézetét és egyéb funkcióit. Nem kell értened a webprogramozáshoz, mégis látványos és hasznos funkciókkal tudod kiegészíteni a saját weboldalad.

A tartalom szerkesztése olyan könnyű, mint egy Word dokumentum készítése vagy Email megírása. Egy teljesen kezdő számára is pár óra alatt elsajátítható a WordPress kezelése.

A WordPress nem csak könnyen kezelhető, de gyors és biztonságos is, így professzionális használatra is alkalmas. Az interneten található weboldalak jelentős része WordPress rendszerrel készül. A blog oldalak 90%-a WordPress.

Az alaprendszer és a kiegészítők frissítése is gyerekjáték. Pár gombnyomással tudjuk ezeket a feladatokat elvégezni anélkül, hogy programozót vagy informatikust kéne megbízni vele. Így időt és pénzt is lehet spórolni hosszútávon.

Az alaprendszer könnyedén kiegészíthető szinte bármilyen funkcióval a plugin-ek segítségével. Így szinte minden megoldható, amire a felhasználók 90%-ának szüksége lehet.

WordPress leírás haladóknak

Ha már értesz a webhez és internetes fogalmakhoz, akkor ezt a rész is biztosan megérted. Fontos megemlíteni ezeket a fontos tulajdonságokat, amik kiemelik a WordPress platformot a többi tartalomkezelő rendszer közül.

A WordPress egy ingyenes és nyílt forráskódú rendszer. Ezért nem egy korlátozott számú programozó csapat végzi a fejlesztéseket, hanem bárki az egész Földön részt vehet benne. Így a több ezer önkéntes folyamatosan javítja és optimalizálja a kódot és egészíti ki új funkciókkal ezt a nagyszerű platformot.

A 3.0 verzió megjelenése óta nevezhetjük teljes értékű tartalomkezelő rendszernek a WordPress-t. Az újítások közül mindenképpen meg kell említeni a menükezelőt és az egyedi bejegyzés típusokat (custom post types).

A különböző típusú tartalmak kezelése fantasztikusan új lehetőségeket nyitott meg. Például egy katalógus létrehozásánál lehetőségünk van külön típust létrehozni filmeknek, könyveknek, embereknek vagy bármi másnak. A taxonómia is szabadon bővíthető, amivel a különböző tartalmakat logikailag összekapcsolhatjuk.

A rendszer olyan “rejtett” képességekkel is rendelkezik, amiket a különböző sablonok aktiválhatnak. Ezért nagyon fontos a megfelelő sablon kiválasztása, mert a WordPress-nél nem csak a kinézetet határozza meg, hanem bizonyos lehetőségeket és funkciókat is. A Genesis természetesen minden lehetőséget kihasznál, sőt kiegészíti a WordPress alapszolgáltatásait és egy új szintre emeli a platformot.